Gevelreiniging

Restauratie Monument - Project Monument076 - Gevelrestauratie - Bed & Breakfast Etten-Leur / Breda

Bij het vernieuwen of restaureren van de voegen dient de gevel, na het uithakken of uitslijpen van de oude voeg, uitgespoeld en gereinigd te worden. Hierdoor ontstaat een gezond hechtvlak voor de nieuwe voeg. Maar ook bij een gevel met vervuiling is het verstandig om de gevel te reinigen. Dit verlengt de kwaliteit van de gevel. Het schoonspuiten gebeurd door middel van een hogedrukreiniger. Bij monumentale panden is vaak sprake van een ‘patina-laag‘. Een laag ‘vervuiling’ die de oude uitstraling aan het pand geeft. Bij gevelreiniging van een monument is het dan ook van belang voorzichtig te werk te gaan om de patinalaag te behouden.

Na het reinigen van de gevel kunnen wij deze impregneren. Dit maakt de gevel waterafstotend en voorkomt vochtdoorslag, vorstschade, zoutuitbloei (wit uitslaan van stenen) en alg- en mosaangroei.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het reinigen en/of impregneren van uw gevel? De Beuck Gevelrestauratie verzorgt dit graag voor u!

Contact Offerte aanvragen
Stichting Voeggarant
Restauratie Monument - Project Monument076 - Gevelrestauratie - Bed & Breakfast Etten-Leur / Breda

Wilt u uw gevel laten reinigen? Wij maken graag een afspraak met u om op basis van úw wensen een passende offerte te maken. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Bekijk onze projecten