Gevelrestauratie monumentaal pand in Etten-Leur

Samen met mijn collega-voegers van de Stichting Voeggarant zijn wij in 2013 gestart met een omvangrijk restauratieproject in het kader van “Oude Ambachten in het Vizier”. Het betreft een complete gevelrestauratie van een monumentaal pand in het historisch centrum van Etten-Leur. Van zowel het voorhuis als het oude pakhuis hebben wij de voegen verwijderd en is scheurherstel toegepast met behulp van het Thor Helical scheurherstelsysteem. De gevel, zwaar aangetast door wildgroei van Hedera, is gereinigd. De muurankers zijn behandeld en het beschadigde metselwerk is vervangen. Tot slot is er voegwerk uitgevoerd met kalkmortel. Het voorhuis is voorzien van een ambachtelijke snijvoeg, het pakhuis is voorzien van een doorgestreken voeg.

Heeft dit project uw interesse gewekt? Wij bespreken graag de mogelijkheden voor uw renovatie- of restauratieproject met u, en maken indien gewenst een passende offerte. Neem beslist even contact met ons op!

Contact Offerte

Medio oktober 2014 zal in dit pand Bed & Breakfast Monument076 geopend worden. Meer weten over dit project? Bekijk alle foto’s en verhalen via de verwijzingen hiernaast.

Scheurherstel Kerk in Emmer-Compascuum

Scheurvorming in oudere gebouwen komt vaak voor. De oorzaak hiervan kan divers zijn, maar één van de veel voorkomende oorzaken ligt in geroeste muurankers. Zo ook bij deze kerk in het Drentse Emmer-Compascuum. Om verdere scheurvorming te voorkomen hebben we de trekankers vrijgemaakt, en na ontroesten ingepakt met vetband. De verwijderde stenen hebben we vervolgens weer ingeboet. Na een grondige controle van het metselwerk en voegwerk hebben we waar nodig reparaties uitgevoerd met kalkmortel.

De Beuck Gevelrestauratie is erkend scheurhersteller en door Thor Helical gecertificieerd als applicateur van het Thor Helical scheurherstelsysteem. Lees hier meer over scheurherstel.

Scheuren in de muur? De Beuck Gevelrestauratie - Gecertificeerd Scheurherstel

Is er bij u sprake van scheurvorming in de gevel en heeft ons herstelwerk bij dit project uw interesse gewekt? Wij bespreken graag de mogelijkheden voor uw renovatie- of restauratieproject met u, en maken indien gewenst een passende offerte. Neem beslist even contact met ons op!

Contact Offerte